A magzatvédő vitaminokról

Print Friendly, PDF & Email

Az úgynevezett magzatvédő vitaminok szerepe napjainkban egyre hangsúlyosabb. Ma már nem „illik” egy terhességnek úgy megfogannia, hogy az anya az azt megelőző legalább három hónapban nem szedett volna olyan un. magzatvédő vitaminkombinációt, melynek a szerepe az, hogy komoly segítséget nyújt az anyának a magzati fejlődési rendellenességek kialakulásának a megelőzésében. Ugyancsak alapkövetelmény a terhesség alatti folyamatos magzatvédő szedés az anya és magzatának állapot-optimalizálása céljából.

magzatvedo_vitamin-3

Ezen vitamin- és ásványianyag-kombinációkat tartalmazó táplálék-kiegészítők között találunk olyat, amelynek a szerepe döntően a fogantatás előtti és az azt követő három hónapban ideális, és vannak olyanok, melyek a későbbi terhességi időszak támogatására készültek.magzatvedo_vitamin-1 Az előbbi a jelenleg hazánkban forgalomban levő Elevit Pronatal, melynek alkalmazása a tapasztalataink szerint jelentősen hozzájárult a fejlődési rendellenességek számának hazai csökkenéséhez.

A későbbi terhességi korban alkalmazott többi készítmény ugyanakkor jelentős szerepet vállal abban, hogy csökken a komplikált terhességek száma, hogy jelentősen lecsökkenthető a méhen belül sorvadt újszülöttek aránya. Ugyanakkor nem igaz az a kósza hír, hogy a magzatvédőket szedő asszonyok újszülöttjei túlsúlyosak, keményebb koponyájúak lennének, ami a császármetszések, illetve az elhúzódó, nehéz szülések számarányát növelné. magzatvedo_vitamin-2Igaz viszont az, hogy a rendszeres szedésük komolyan hozzájárul ahhoz, hogy anya és magzata a szülés időpontjában optimális egészségi állapotban van és jó regenerációs hajlammal, ép immunrendszerrel képes minden adódó nehézség könnyebb leküzdésére.

Magunk a New Life nevű vitaminkombinációt preferáljuk elsősorban un. „time-released”, azaz folyamatos felszívódási tulajdonságai, másrészt abszolút természetes összetétele miatt, mert az összetétele nem különbözik lényegesen a többi kapható készítményétől.

Mellék- vagy károsító hatásuk nincs, a lehető legritkább esetben váltanak ki allergiás reakciót, hatásuk egyértelműen pozitív.

Print Friendly, PDF & Email