Mágnesterápia

Print Friendly, PDF & Email

barbara_ann_brennan“Mi vagyunk saját sorsunk kovácsai. Sokkal többre vagyunk képesek, mint gondoltuk, beleértve önmagunk meggyógyítását, akár “halálos” betegségből is. Az egyetlen valóban “halálos” betegség – egyszerűen élni, embernek lenni…”Barbara Ann Brennan

Napjainkra egyre több orvos kénytelen rádöbbenni arra a tényre, hogy csak abban az esetben képes páciensein hatásosan és tartósan segíteni, ha valamilyen módszerrel a beteg ember szervezetének öngyógyító mechanizmusait is képes serkenteni. Ez az öngyógyító mechanizmus alapfokon /tehát a laikus felfogás szerint még egészséges állapotban/ egy periodikus napi szervezeti önkontroll révén a betegségek megelőzésében, a keletkező kisebb hibák folyamatos kijavításában nyilvánul meg. A betegség kialakulását valamint a gyógyítás alapját is minden esetben a szervezet energia-rendszerében bekövetkező változások képezik. Tökéletes energetikai állapotban a szervezetünk központja – az agyunk – képes ennek a feladatnak teljes egészében megfelelni, tehát így képes az egészségünket is maradéktalanul megőrizni.

magnesterapia-1

A születésünk első pillanatától, ugyan változó mértékben, de már megkezdődik a szervezet energia-csökkenése. Ezt a folyamatot az első 6-8 életévben az anyai szervezet még képes nagyrészt kompenzálni, de a csökkenés így is folyamatos, és a szervezet energiaszintje a 20-as életévekben már megfigyelhetően, a 40-esekben pedig jelentősen, akár a kezdeti érték 80 %-ára is visszaesve csökkenhet. Az energiapotenciál csökkenésének egyenes következménye a biológiai egyensúly eltolódása, mely kezdetben még csak a fizikai teljesítőképesség csökkenésében nyilvánul meg. Ezt követően az energiadeficit a szellemi tényezők zavarát /kezdetben emlékezetzavarok, bizonytalanság, túlreagálás/ váltja ki, később pedig már határozottan megfigyelhetjük az egészség változó mértékű hanyatlását is. Bizonyos, az un. funkcionális orvoslás körébe tartozó vizsgáló módszerekkel, már ebben a tünetmentes un. preklinikai stádiumban is biztonsággal kimutathatóak a kezdődő betegség jelei. Ezek az un. biofizikai elváltozások mára már bizonyítottan és az un. morfológiai /tehát a döntően alaki elváltozásokat kereső/ orvoslás képviselői által is nagyrészt elismerten minden esetben megelőzik a szervezet kémiai /tehát laborvizsgálatok útján is érzékelhető/ elváltozásait.

magnesterapia-5 magnesterapia-6

Az egészség tehát feltételez egy nagyjából tökéletes energiaállapotot, melyben az elvesztett energiák képesek folyamatosan és megfelelően újratermelődni, az agy pedig képes a napi rendszeres ellenőrző és hibajavító programját maradéktalanul végrehajtani. Természetes életszükségleteink és a környezetünket napjainkban meghatározó rendező elvek sajnos már messze nem harmonizálnak egymással. Ennek következtében is, bár erősen változó mértékben, de szinte mindenkiről elmondható, hogy energiadeficitben van, ezért a mai életfeltételek mellett igenis szükséges egy tudatosan irányított egészségrendező életmód bevezetése /az un. Wellness/ is. A modern ember életszemléletéhez és a modern orvosi gondolkodáshoz egyaránt hozzá kell, hogy tartozzék az egészség tudatos és folyamatos figyelése, azaz a megelőzés, de ugyanakkor elengedhetetlen volna – arra hajlamosító tényezőkkel rendelkező embereknél különösen – a betegségeknek szubklinikus, tehát még a klinikailag tünetmentes állapotban való felismerése és gyógyítása.

A mai feltételek mellett, a szervezet ellenálló erejének optimális megtartásához már nem elegendő csak a tudatosan irányított egészséges életmód. A széleskörű egészségvédelem céljából és a hatékony betegségmegelőzés érdekében a támogató segédeszközök használata elkerülhetetlen.

Ezen problémák megoldásában, elsősorban a kezelési módszereket tekintve számos különböző és egyaránt jóhatású módszer és eszköz ismeretes. Vannak olyan módszerek, melyek alapszinten nem igényelnek különösebb szakirányú képzettséget, segítségükkel a betegségmegelőzés biztonsággal végrehajtható, természetesen a betegségek kezelése ugyanakkor már képzettséghez, esetleg orvosi diplomához és speciális szakképzettséghez is kötött.

magnesterapia-10 magnesterapia-8 magnesterapia-9

A mágnesrezonancia-kezelés, a Mágneses sejtregeneráció /MCR/ egy olyan energetikai terápia, melynek során a kezelésben az emberi test elektromágneses rezgéseit hasznosítják. Ennek során a kóros, un. diszharmonikus frekvenciákat a szervezetből elvezetik, ugyanakkor viszont a meggyengült harmonikus, tehát az egészséges rezgéseket felerősítik. A beteg elektromágneses mezője azonnal reagál a készülék által pontosan hangolt terápiás jelekre, más jelzések ugyanakkor reakció nélkül maradnak. A beteg szervezetében a kóros jelek az interferencia /hullámkölcsönhatás/ következtében előbb gyengülnek, majd kioltódnak és az élettaniak ugyanakkor erősödnek, melynek eredményeképpen a szervezet a továbbiakban már akadálytalanul képes a normális önszabályozásra, az öngyógyításra.

magnesterapia-2

Az elektromos erő polarizációs hatására a membránon un. ioncsatornák nyílnak meg, miáltal javul a sejtek tápellátása és ellenállóbbá is válnak. Ez a folyamat természetes körülmények között úgy zajlik, hogy a sejtek a szükséges energiát önmagukból állítják elő, a mágneses erőtér-kezelés tehát az energiaszegény sejteket ettől az „erőfeszítéstől” kíméli meg, kiegyenlítve ily módon a szervezet átmeneti vagy tartós energiahiányát. A szervezet csak a pulzáló elektromágneses erőtérhez nem szokik hozzá, tehát arra képes folyamatosan pozitívan reagálni. Ennek alkalmazása lehetővé teszi, hogy káros hatás nélkül, a Föld mágneses térerejét meg nem haladóan, tehát ártalmatlanul kicsiny térerő felhasználása segítségével kezeléseket végezzünk. Az elektrolitok és más folyadékok, mint a vér vagy a nyirok keringése elektromos árammal vagy mágneses erőtérrel kívülről befolyásolható. A mágneses erőtér különösen a hajszálerekben javítja az un. mikrokeringést, miáltal a táplálékok transzportja és a salakanyagok elszállítása a „végfelhasználónál” optimalizálódik.

magnesterapia-11A perifériás vér sötétlátóteres mikroszkópos felvétele kezelés előtt és után jól mutatja, hogy a keringés optimalizálásán túl is vannak jelentős pozitív hatások, mert a vörösvértestek a kezelést követően lényegesen nagyobb mennyiségű hemoglobin szállítására képesek, ami által javul a szervezet tápanyagellátása. A prosztaglandin-termelés növelése révén ugyanakkor a vérlemezkék összecsapzódásának képessége, azaz a trombózis-hajlam csökken, ami gyógyszerszedés nélküli trombózis-megelőzést jelent.

Bizonyított tény, hogy a pulzáló elektromágneses terek hatására a szervezetben javul

 • a sejtek táplálása,
 • a vérkeringés,
 • a fehérjék felépítése,
 • a hormonrendszer működése
 • az immunrendszer állapota.

A kezelőprogramok ideje 8 és 24 perc között változik, felépítésük függ a bioritmustól. A különböző programok részben a megelőzést, részben az egész test harmonizálását szolgálják, segítik a szervezet megújulását, növelik a szervezet védekező erejét, támogatják az anyagcserét, fokozzák a csontépítést, javítják a vérkeringést. Ugyanakkor nem elhanyagolhatóan támogatják a szellemi ellazulást, az elalvást, a meditációt, fokozzák a koncentrációt, a tanulási- és az emlékezőképességet.

magnesterapia-7Természetesen a felhasználók érzékenysége különböző, a hatás függ a sav-bázis háztartás aktuális állapotától, tehát a kimerült, emésztési zavarokkal küszködő, alkoholt rendszeresen fogyasztó, valamint a csökkent energiájú, beteg, idős emberek és a kezdő felhasználók sokkal érzékenyebben reagálnak a kezelésre. Mindezek miatt a mágneses tér intenzitását a napi ritmushoz és az elektromos érzékenységhez igazítjuk. A kezelés irányulhat az egész testre és speciális kezelőegységek segítségével a különböző testtájakra. Az egész test egyidejű stimulálása a kiegyenlített energia-felépítést és a biológiai folyamatok teljes harmonizálását eredményezi. Ez tehát egy vitalizáló és az öregedési folyamatot hathatósan lassító aktív egészséggondozási program, mely leginkább a testi és szellemi fittség fenntartását szolgálja, ugyanakkor alkalmas bizonyos betegségek gyógyításának gyorsítására, hatékony fájdalomcsillapításra, stresszoldásra és a stresszhatások ártalmainak megelőzésére valamint jóminőségű testi-szellemi relaxációra. Egy 8 perces kezelés energia-potenciálja és hatásai megfelelnek 60-90 perc átlagos testmozgásnak.

A kezelés során a páciens felöltözve egy speciális matracra fekszik, melyben egy speciális számítógép által irányított elektromágneses erőtér alakul ki, ami a lényegi kezelést végzi. Ez semmiféle kellemetlen érzéssel vagy hatással nem bír, a kezelés naponta háromszor végezhető, összességében maximum 1 órai időtartamban. A kezelés hatékonysága 3-12 hét után érzékelhetővé válik és folyamatos, a krónikus betegségek kezelése közben elképzelhető azonban átmeneti állapotromlás is. A tartós javulás záloga a rendszeres alkalmazás, azonban minél mélyebbről indulunk, annál hosszabb idő kell ennek az eléréséhez. A felhasználás időtartama korlátlan, káros következmények jelenleg nem ismeretesek. A kezelés ilyen célú alkalmazása otthon, saját tulajdonú géppel, orvosi ellenőrzés nélkül is biztonsággal végezhető. Egyéb esetben a gyógyulást követően háromhavonta minimum 3 hetes időtartamra ismételendő.

magnesterapia-3

A kezelés ilyen formájának egyik legfontosabb javallata az lenne, hogy még a betegségek kialakulása előtt, a szervezet folyamatos energetikai harmóniáját erősítsük és ezáltal egy optimális szinten tartsuk. Kívánatos volna, hogy minden háztartás rendelkezzék olyan lehetőséggel, melynek révén a család minden tagja képes legyen szervezetét ily módon erősíteni, ezt azonban a jelenlegi, még az un. olcsóbb kategóriájú gépek ára is csak korlátozottan teszi lehetővé. Rövid távon ezért olcsóbb megoldásként javasolható volna ezen kezelések bizonyos rendszerességgel folytatott megelőző alkalmazása.

Speciális elektródákkal az alább felsorolt megbetegedések kezelése már csak orvosi javallat alapján, rendszeres orvosi ellenőrzés mellett, az esetek egy részében csak orvos által kivitelezve ajánlatosak.

A mágnesrezonancia-kezelés legismertebb és legkiforrottabb kezelési javallatai a következőek:

 • allergiák, különösen az élelmiszer és pollen-allergia
 • műtéti elő- és utókezelés
 • krónikus /ideg- és daganatos/ fájdalmak
 • sérülések
 • immungyengeség, fertőzésekre való hajlam
 • krónikus elfajulásos betegségek, különösen a reuma
 • krónikus légúti betegségek
 • krónikus gyomor- és bélrendszeri betegségek
 • szív- és keringési betegségek
 • a nyirokrendszer betegségei
 • krónikus nőgyógyászati betegségek
 • funkcionális nőgyógyászati kórállapotok /menses-zavarok, meddőség, hormonális zavarok stb./
 • emlőbetegségek
 • nem inzulinfüggő cukorbetegség
 • krónikus húgyúti megbetegedések
 • hegekből eredő zavaró mezők
 • migrén
 • alvászavarok
 • csaknem valamennyi mérgezéses terhelés /méregtelenítés/

Mi várható akár hobbi- akár versenysport-célú alkalmazások esetén?

 • Energiavesztés nélküli passzív bemelegítés,
 • Állóképesség-fokozás,
 • Sejtszintig ható jobb oxigén- és tápanyagfelvétel a vörösvértestek összetapadásának a meggátlása és a jobb keringés révén,
 • Nagyobb teljesítmény,
 • Az izomláz megelőzése és gyors eliminációja a gyorsabb tejsav-felszívódás révén,
 • Az edzések és versenyek közötti gyorsabb regeneráció a túlsavasodás meggátlása révén,
 • Jobb minőségű izom- és csontfelépítés,
 • Stabil alvás-ébrenlét ritmus, jobb minőségű ellazulás, magasabb színtű koncentrációs készség,
 • Nagyobb esély a sérülések megelőzésére.
 • Gyorsabb gyógyulás, hatásosabb regeneráció sportsérülések esetén.

Milyen sportcélú alkalmazást javaslunk?

 • Reggeli vitalizálás
 • Edzések vagy versenyek előtti passzív bemelegítés
 • Edzési vagy versenyszünetekben, vagy ezek után hatékony regeneráló eszköz
 • Felkészülési időszakban az emésztés hatékonyabbá tételéhez
 • Erősíti az immunrendszert, betegségmegelőző hatású
 • Hatásos segítség az izomerő-építésben ill. megőrzésben glikogén beépülés gyorsítása révén
 • A gyorsabb tejsav-leépítés folytán az izomláz gyorsabb eliminálása
 • A menstruáció zavaró hatásainak leküzdése
 • Izomgörcs-oldás, izomlazítás, masszázs előtti izomtónus-csökkentés
 • Gerinc-kímélő, -védő hatás kihasználása
 • Fájdalomcsillapítás
 • Feszültség-oldás
 • Sérülések kezelésének hatékonyabbá tétele

Ellenjavallatként legelőször az epilepsziát kell megemlíteni, mert a ritmikus külső ingerek esetleg rohamot provokálhatnak. Szívritmus-szabályozót viselő és akut fertőző megbetegedésben szenvedő lázas /kivéve az influenzás/ betegek számára a kezelés ugyancsak nem ajánlott.

A mágneses erőtér-kezeléssel kapcsolatos végkövetkeztetések

 • gyermekek számára is jól elviselhető, fájdalommentes kezelés,
 • a kezelést a páciens megszokott környezetében is el lehet végezni ,
 • a páciensek jól tolerálják,
 • a kezelési célok elérhetőek,
 • mellékhatása nincs.

Feltételezzük, hogy a fentiekben leírtak felkeltették a figyelmét. Ez volt a célunk!

Most már talán Ön sem olyan biztos abban, hogy azért mert semmilyen testi tünete sincsen, teljesen egészséges. Talán már az Ön szervezetében is elkezdődött valami, aminek a továbbfejlődését még biztonságosan, fizikai károsodás, anyagi- és munkaidő-kiesés nélkül meg lehetne akadályozni? Talán tenni is szeretne valamit ennek az érdekében.

Szeretne?

magnesterapia-12Mi ebben komoly segítséget tudunk nyújtani!

A betegségek kialakulásában mint látták a külső/méreganyagok, mikroorganizmusok, traumák, károsan visszaható energiák, táplálkozási, életmódbeli zavarok/ és belső /állandó feszültség, elszabadult mentális okok, a szervezet korai jelzéseinek figyelmen kívül hagyása/ stresszhatásoknak igen komoly jelentőségük van. Ezek a stresszhatások az átlagember számára ma még sajnos csak kismértékben befolyásolhatóak. Hogy ezek a stresszek mennyire képesek legyűrni bennünket, az jelentősen függ a stressztűrő képességünktől. Ez egy objektivizálható tényező, melyet most már pontosan számszerűsíteni is tudunk. Hogyan? Miután a stresszállapotok legérzékenyebb indikátora az emberi szív, természetesen egy speciális szívvizsgálattal, egy speciális, az EKG-t térben ábrázoló, kb. 15 perc idejét igénybe vevő szívelektromosság-vizsgálattal. Amennyiben a mért értékek a normálistól eltérnek, Ön terápiás javaslatot, és ha igényli konkrét segítséget is kaphat tőlünk a nagyobb károk megelőzését és a gyógyítás alternatív lehetőségeit illetően. Nem csodaszert kínálunk, hanem egy azonnal igénybevehető, reális lehetőséget!

Köszönjük a figyelmét!

A lehetőség az Ön kezében van, kíván élni vele?

Print Friendly, PDF & Email