Az esszenciák rövid leírása

Print Friendly, PDF & Email

Ez az összefoglaló az általam előállított esszenciákkal és alkalmazásukkal kapcsolatos legjellemzőbb információkról készült. Az itt szereplő esszencia-nevek fantázia-nevek, nem minden esetben fejezik ki a készítmény hatását, illetve gyakran nem is arra utalnak, és nem mindig hordoznak információt az alapanyagukra vonatkozóan sem. A felsorolt hatások lehetőségek, az egyes kórállapotokban a készítmények és a szedésre javasolt dózisok előzetes tesztelés alapján, de részben /mint a gyógyszerek egy része is!/ tapasztalati és intuitív alapon kerülnek alkalmazásra!

 1. PARAVERA – leginkább cukorbetegségre, méregtelenítésre, az immunrendszer erősítésére, vese-tisztításra, fogyásra, értisztításra, demencia /elbutulás, agyi leépülés/ megelőzésére, anyagcsere gondokra, strúma visszafejlesztésére stb.
 2. CSALÁDRESTAURÁTOR vagy nevezzük inkább ÉLETREFORMER-nek – segít a párkapcsolati konfliktusokban, családi élet restaurálásában, hiányzó partner megtalálásában, szerelmi bánatban). Mottóm a szerrel kapcsolatban (Bach doktor után szabadon): „Azok számára ajánlom, akik vélt vagy valós szeretethiányban szenvednek” (ez igaz kicsit az előző esszenciára is).
 3. HEPAVITAL – májregenerálásra, szemre, leginkább szürkehályogra, gyomortisztításra, fekélyre, hurutra.
 4. ANTISTRESSZ – idegrendszert, termékenységet erősít, potenciát javít.
 5. ANTIKÖSZVÉNY – tüdő-, torokgyulladás, megfázás ellen (jó tapasztalatok vannak a köszvényes fájdalmak csillapításában is)
 6. ANTIDROG a VÁLTOZÁST HOZÓ – az idegrendszert erősíti, a látást javítja, hasznos a szürkehályogra, a menstruációs zavarokra, Candida-fertőzés elengedésére is használjuk, érrendszert tisztít, hatásos lehet Parkinson kór esetén, a csoki, a kávé, az alkohol-kötődést képes enyhíteni, a klimaxos tüneteket csökkenti, a frigiditást oldja, hatásos lehet a potencia-zavarokra is.
 7. ANTI-ANTI – idegrendszert erősít, hatásos lehet érszűkület, magas vérnyomás, agyvérzés, agyrázkódás, SM, Parkinson- és Alzheimer-kór, epilepszia, más súlyosnak tartott idegrendszeri betegség esetében.
 8. FOGYI3 – méregtelenítésre, immunrendszer erősítésre, májregenerálásra, idegrendszeri erősítésre, belek tisztítására, részben megtisztítja a szervezetet a tartósítószerektől, az artériákat tisztítja, bőrtisztításra, szemfáradtság megszüntetésére, ugyanakkor nem csökkenti a vérnyomást (mint a PARAVERA!), koleszterin, triglicerid csökkentésre nagyon jó, bél és gyomorhurutra ajánlom.
 9. SELYEMIZÜLET – az ízületi lerakódások leépítésére és a bőrre általános jó hatással van, a hajhagymákat – külsőleg bedörzsöléssel is – erősíti, hasznos a csontok összeforrásának gyorsítására, jó hatással van a hegesedések nélküli sebgyógyulásra.
 10. HAJSERKENTŐ – regeneráló hatású, vesét tisztít, vesekövek 70%-ában hatásos lehet.
 11. PV2 – „a durva takarító”- elsősorban szakemberek által felhasználható! Tesztelés folyik. epilepszia, SM, Parkinson-, Alzheimer-kór, idegrendszeri megbetegedések kezelésére. Alapvető az erős sejtregeneráló hatás elérésének igénye, komoly alvászavar, kimerültség, szorongás esetére ajánlott.
 12. M2 – Általános sejtregeneráló, az emésztőszervek méregtelenítésére, emésztőszervek vírusfertőzéseinek kezelésére ajánlott. Máj, epetisztító, zsíroldó. Jó fogyasztó- esszencia hírében áll! Komoly emésztőszervi megbetegedések visszaszorítására is alkalmas! SM, Alzheimer-kór kezelésére korlátozottan kb. 60-70 %-ban alkalmas lehet. Meszesedés ellensúlyozására, megelőzésére is ajánlott.
 13. E2 – Általános méregtelenítő (pl. a májban). Erősen oldja a vérzsírokat, az artériaszűkületeket (közel 100%-ban), a pajzsmirigy, hasnyálmirigy működést segíti. Fokozza az inzulintermelést. Epekövet, érszűkületet oldhat. Fogyókúrára javasolt. A vénás pangást oldhatja. Mellékhatás: vese (kő, homok) tisztító.60%-ban. 50-60%-ban cukorbetegségre, hasnyálmirigyre is hat. Ellenjavallat.: nagyon alacsony vérnyomás, pajzsmirigytúltengés, terhesség, mert nagyon erős méregtelenítő hatású.
 14. AMETISZT – energetizál, méregtelenít, intuíciót erősít. Agyi sejterősítő, immunerősítő ált. 70-80%-ban. Kimerültség, fáradtság ellen, klimaxra, csontritkulásra ajánlott. 100%-ban frissítő hatású. Dohányzást csökkentő hatása is van.
 15. KVARC – a hegyikristály, a tisztaság harmóniája. A hormonháztartásra jótékonyan hat. Segíti a hipofízis, a pajzsmirigy, a hasnyálmirigy, a prosztata, a mellékvese működését. A fogamzást és a spermaképződést támogatja. Előnyös mellé a Mg, Szelén, Mn.
 16. RÓZSAKVARC – „belső szeretet” erősítésére használom. Külsőleg is (borogatás formájában) alkalmazhatjuk! Lelki nehézségekre jó, általános méregtelenítő és nyugtató hatású. Depresszió, pánik ellen hatásos. Jó vesetisztító és vesekőoldó. Elektromosság okozta káros hatások kiküszöbölésére bevált. Idős korban általános erősítőnek használható. A „torok-csakra” energetikai támogatására is jól használható.
 17. SMARAGD – e1sősorban sugárzások ellenpontozására javaslom. Kiemelten jó az immunrendszer erősítésére. Pajzsmirigy- és mellékvese alulműködésre (70%-ban). A potencia javítására 99-100 %-ban bevált, vesekő, vesehomok oldására 60%-ban.
 18. GYÉMÁNT – a „szív virága” a szív és energetikai rendszerének támogatására jó. Általános erősítő. Csont- és idegrendszer erősítésére (100%) ugyancsak, SM-ben és Parkinson-kórban frissítő hatású. A keringési rendszerre jó hatású, így infarktus utáni regenerálódásra, szíverősítésre jól használható.! Szexuális problémák esetén, pl frigiditás ellen bevált, potenciát javít (kb. 60- 70 %-ban), a klimax okozta labilitás ellensúlyozására alkalmas.
 19. MALACHIT – szemet erősít – jó a monitor-hatások kivédésére, a szürke hályog kialakulásának lassítására a szemhéjra cseppentve, és a fülbe csepegtetve is hatásos. Belsőleg hat a gyulladások ellen, jó hatású az érfalak rugalmasságának növelésére, az érfalak erősítésére. Csonterősítő gyermekeknek, klimaxxal érintetteknek alkalmas a csontritkulás megelőzésére. A csonttörés utáni gyógyulást, regenerációt is felgyorsítja.
 20. RIOLIT (♂,♀) – Az emésztőrendszert, elsősorban a béltraktust (vékony és vastagbél) segít rendbehozni, a bélbolyhokat tisztítja, emésztési „hatásfok”-javulást idéz elő. Étvágytalanságot okoz, tehát hasznos lehet a fogyókúrában. Javítja a felszívódást. Csontritkulásra, csonterősítésre (99,0%) alkalmas lehet. Méregtelenít, tisztít – gyomor, belek, máj, epe, lép (90%), zsíroldó hatású. Fogyasztó kúrára alkalmas. Aranyér ecsetelésére is jó. A magas vérnyomást csökkenti (70,0%), a vérereket tisztítja, az érszűkületet, az érfali lerakódásokat, a koleszterin- és triglicerid-szintet csökkenti (60%). A nemi szervek működését segíti, a prosztata, a petefészek működését serkenti (50%). Ásványi anyag információkat /Ca, Fe, Zn, Cu/ hordoz.
 21. KRÁTERKŐ (erősebben hat:♀) – Az idegek, elsősorban a mozgató idegek regenerálására alkalmazható. Bénulásos(szerű) állapotok – főleg a kéz és láb mozgáskorlátozottsága esetén vált be. Bőrelváltozások, a bőrön előforduló tünetek, pl. szemölcsök, pattanások, eliminálására használható (külsőleg ecseteléssel is). A megégett bőr degenerált sejtjeit regenerálja. Az agyi sejtek, a központi idegrendszer erősítésére, mozgásközpont regenerálására bevált. Agyi elváltozások, idegi eredetű mozgásszervi betegségek vitalizálására ugyancsak hasznos lehet. Hatásos lehet egyes betegségek, pl. Parkinson kór, SM, nemkívánatos sejtburjánzások (pl. gyomor, bél, csontok, bőr) tüneteinek devalválásában. A hordozott ásványianyag-információk: Ca, Fe, Mg, Se, Zn, Cu, Jód.
 22. GP – Az elő-tesztek szerint 100%-ban alkalmas a vese, a hólyag és az uréter tisztítására.
 23. KORÁLL(ÍTÓ) (erősebben hat: ♂) – Elsősorban férfi nemi szervek működésének kiegyensúlyozására (potencia-javítása, spermaképzés-fokozása, merevedési problémákra (99,0%). Javítja a belső elválasztású mirigyek működését, a prosztata működését (80,0%). Ajánlom a hasnyálmirigy-működés javítására (80-90%) → ezáltal beválik a cukorbetegek tüneteinek mérséklésére. A mellékvesevelő működését (80%) javítja, általános csonterősítésre (mészhiány pótlására, csontritkulásra (nőknek is jó!) (99,0%) ajánlott. A szem fáradtságának csökkentésére, pl.: számítógép (99,0%). Ásványi anyag információkat is hordoz: Ca, Mg, Cu, Zn, Fe, Jód.
 24. CSILLÁM (erősebben hat: ♀) – Főleg nők cukorbetegség-tüneteinek mérséklésére jó a hasnyálmirigy (90%feletti valószínűséggel) működésének erősítése által. Jó a mellékpajzsmirigy (70%feletti valószínűséggel) működésének erősítésére, és a petefészek-működését javítja (80%). Enyhíti a klimaxos tüneteket /pl. szédülés, hőhullámok/ (80%), az alacsony vérnyomást emeli (60-70%). Tisztítja a vesét, a húgyutakat (60%). Emésztésre hat (50%), gyomor- és béltisztító, zsíroldó, máj-és epetisztító, méregtelenítő (50%). Hatású. A szembe csepegtetve, azt tisztítja. Ásványi anyag információi: Ca, Mg, Szelén Fe, K , Zn, Cu.
 25. KVARC 3X (erősebben hat: ♂ – Az idegek erősítésére, „bánatgyógyászatra” használható. Segítheti a fogamzást, a spermaképződést, potencia-javító hatású. Kedvező hatású lehet Helicobacter és Candida ellen. Általános gyulladáscsökkentő. Gyomor- és béltisztító, méregtelenítő. A hormonháztartást erősíti, részben a belső elválasztású mirigyek (hipofízis, pajzsmirigy, hasnyálmirigy, prosztata, mellékvese) működésének elősegítésével. Ásványianyag információk: Mg, Szelén, Zn, Cu, Jód.
 26. TENGER CSENDJE – Magabiztosságot, önbizalom visszaállítást támogató esszencia. Vértisztításra 60-70%-ban, a nyirokrendszer támogatására 99,99%-ban alkalmas.
 27. ÉDESVIZ – Segíti a nőiesség megélését. A felépülést segítő esszencia, elsősorban műtétek, nagy traumák utáni regenerálódásra alkalmazható. Lábszárfekély, cukorbetegség tüneteinek kompenzálására bevált. (ajánlatos más esszenciákkal együtt alkalmazni, ha erősebb aktivizáló hatást kívánnak elérni!)
 28. TM – Búskomorság, kisebb levertség esetén, borongós hangulat ellensúlyozására, meditáció támogatására javaslom.
 29. ÉLETFA – Életcélok, célirányosság segítésére vált be.
 30. MEGYaSZÓ (négyköves ásvány) – A belső feszültség oldására ajánlom, nagyszerű út a nyitottabbá váláshoz. A felszabadultabb állapot elérésére bevált.
 31. VÉD-ELEM –védelemre valóban jó, ha a külső behatások kompenzálása a cél. Csak akkor hatásos, ha „tiszták” vagyunk. Idegen hátizsákok cipelése helyett melegen ajánlom.
 32. RUBIN– Mentális energiák fokozásához segít. Felsőbbrendű rezgésekkel még közelebb kerülhetünk Istenhez. Meditálásnál is lehet ezt használni.
 33. GOLD (♂,♀) – Annak, aki túlzottan szereti a csillogást. Mentális problémák, depresszió stressz, pánik oldására tartom jónak. Vesekő oldására, vesetisztításra alkalmas. A belsőelválasztású mirigyek (hipofízis, pajzsmirigy)működésének elősegítésére ugyancsak. Ásványi-anyag információk: Mg, K, Jód.
 34. SILVER – A nőiesség támogatására, megerősítésére szolgálhat. Termékenységre, magabiztosságra, férfi potencia-problémákra, megtermékenyítés elősegítésére. A pár mindkét tagjának ajánlott – Kis üveggel a csecsemő-mirigyre helyezve még hatásosabb.
 35. TMK – A nagyagy támogatására ajánlom.
 36. CSONTERŐSÍTŐ (♂,♀) – Csontlágyulás ellen, csigolyák közti ideggyökök fellazítására bevált.
 37. ASZTMATIKUM – Jin-jang egyensúly felborulása esetén kiegyenlítő hatású lehet. Belső fertőtlenítő, melegítő, veseöblítő, emésztőrendszer-tisztító. Epe, máj, gyomor, lép nyákosodását megszűntető hatású. Asztmás betegségtünetekre kíváló.
 38. TŰZKŐ – A kreativitást, a belső sugallat megértését segíti. Öngyógyulás, újraindulás, feladatmegoldás támogatására alkalmas. Szívizom-erősítő, szívroboráló hatású, alkalmas az infarktus utáni állapotok kiegyensúlyozására.
 39. IGAZGYÖNGY – Segíti az elszigetelődésből való kilépést, a belső énre hat, az életfeladatra való találást elősegítheti. Az öngyógyító rendszer inspirálására, rosszindulatú folyamatok lokalizálására is ajánlom. Termékenységi problémákra, hasnyálmirigy-támogatására, valamint étvágygerjesztőnek is bevált.
 40. HARMÓNIUM – Erősíti az önmagunkba vetett hitet, segíti az egyén belső értékeinek kibontakozását. Használható: depresszió, egyedüllét, magányosság kisebbrendűség érzés kiegyensúlyozására. Megkövesedett lelki állapot oldására kiváló.
 41. VÖRÖSKŐ – Izomregenerálásra, fáradtság ellen, frissítőként ajánlható.
 42. MD – A mirigyek működésének elősegítésére alkalmas (Pl. tobozmirigy, pajzsmirigy, csecsemőmirigy (70-80%)
 43. JÓD – Jódhiány ellensúlyozására adhatjuk pajzsmirigy-túlműködés esetén. A szexuális érdeklődés erősödését is okozhatja.
 44. TANULÁST TÁMOGATÓ – rövidítheti a tanulásra fordítandó időt, növeli a koncentrációs időt, segítségével célirányosabbá válik a tanulás, ugyanakkor az ismeretanyagban található összefüggések felismerését segíti. (Bach-kombináció + Antistressz.)
Print Friendly, PDF & Email