CardioScan-mérés

Print Friendly, PDF & Email

cardioscan-meres-5Szív- és szervezeti állapot-meghatározás.

A Német hadsereg által – katasztrófa- és bevetési helyzetekre – kifejlesztett CardioScan gyors-szívanalizátor segítségével rövid időn belül, kb. 5 perc/fő alatt nagy pontossággal értékelést tudunk adni a vizsgált személy aktuális szívállapotáról. A készülék az EKG-jelek összehasonlító értékelésével két fő adatot szolgáltat a szív funkcionális működéséről:

  • általános szívállapot egy 0-5-ös skálán.
  • stesszterheltségi mutató egy 0-100%-os skálán.

drhamvasferenc_gyogyito_jelA stressz-értéket minden olyan külső és belső zavaró hatás befolyásolja, ami zavarja a szív működését. Ilyen lehetséges okok: az elektromos készülékek vagy az elektroszmog általános hatása, a mozgáshiány, a táplálkozási hiányosságok, bizonyos gyógyszerek vagy drogok hatása, a fizikai- vagy az idegi túlterheltség, stb. A vizsgálat pontosan megmutatja, hogy milyen a vizsgált személy stressztűrő képessége és hogy még milyen tartalékokkal rendelkezik.

A készülék kiemelkedő jelentősége az – amelyet felismerve azt manapság Németor-szágban állami szintű szűrőprogram keretében használják – hogy a kóros szív- és tágabb értelmezésben az általános szervezeti eltéréseket már olyan időszakban jelzi, amikor a vizsgált személy még teljesen panasz- és tünetmentes állapotban van és a problémák még munkaidő-kiesés nélkül megoldhatóak.

 

 

Melyek e mérés előnyei?

cardioscan-meres-6 cardioscan-meres-7

Ha a mérés 4,5 feletti szívértéket, és 20% alatti stressz értéket eredményez, akkor munkatársa megnyugszik, hogy szervezetével minden rendben van.

3,5 – 4,4 közötti szívértéknél és 35 – 50 % közötti stresszértéknél felhívjuk munkatársa figyelmét, hogy a belső tartalékai lassan kimerülnek, aminek a következménye betegség lehet.

2,5 – 3,4 közötti szívértéknél stressz állapottól függetlenül javasoljuk, hogy tervezzen be egy általános orvosi kivizsgálást.

0 – 2,4 közötti szívértéknél azonnali orvosi beavatkozás szükségességét javasoljuk.

A CardioScan nem más, mint egy speciális EKG-értékelő számítógépes rendszer, melynek segítségével jó megközelítéssel lehet következtetni a szövetek általános állapotára, és mivel a szív az agy mellett a stresszterhelésre legérzékenyebben és leg-hamarább reagáló szervünk, ezért a szervezetünk stressz-terhelhetőségére is. A készülék egy ötfokozatú skálán a szövetek általános állapotát jellemzi és százalékban adja meg a stresszállapotot, mely 10%-ig jó, 35%-ig még nincs közvetlen megbetegítő veszély.

CardioScan-vizsgálat eredménye

cardioscan-meres-1 cardioscan-meres-2

Kompenzált acidotikus állapotunkban már felborítja a virtuális egyensúlyt, azaz eny-nyivel közelebb visz a betegségekhez.

Egy cigaretta hatása

cardioscan-meres-3 cardioscan-meres-4

A vizsgálatnak azért van nagy jelentősége mindenkinél, mert az ilyen állapotok felderítése igencsak fontos a hirtelen egyensúlybomlások megelőzésében. A módszer gyors, olcsó és igen hatékony.

Próbálja ki, jelentkezzen be vizsgálatra, ismerje meg Magát ilyen szempontból is, hogy segíthessünk Önnek is!

Print Friendly, PDF & Email