Bemutatkozás

„Miután a pillangó már szárnyat bontott, soha többet nem változhat vissza hernyóvá.”C. Wilson

dr_hamvas_ferenc_sote1973-ban végeztem “summa cum laude” minősítéssel a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános orvosi karán.

Első munkahelyem az Egyetem I.sz. Női Klinikája volt, ahol 1978-ban szakvizsgáztam jeles eredménnyel. 14 évig mint egyetemi tanársegéd dolgoztam a klinika különböző osztályain, és évekig vezettem a gyermek-nőgyógyászati és az ifjúsági fogamzásgátló szakrendelést.

dr_hamvas_ferenc_bemutatkozas-1

Részt vettem az intézmény oktató és tudományos munkájában, számos magyar- és idegen nyelvű dolgozat és előadás első- és társszerzője voltam, elsősorban a hormonális fogamzásgátlás, az ifjúsági fogamzásgátlás és a hormonális dysfunctiók agyi elektrostimulációjának akkor Magyarországon és a világban is úttörő-munkának számító kutatásainak tárgykörében. 1985-ben féléves tanulmányúton jártam az Egyesült Államokban majd Izraelben, és 1986-ban Olaszországban képeztem tovább magam.

dr_hamvas_ferenc_bemutatkozas-2

1986-ban meghívtak a Fővárosi László kórházba, ahol akkor, mint konzíliárius főorvos megbízást kaptam egy önálló fertőző szülészeti-nőgyógyászati gyógyító egység létrehozására és a működés megszervezésére. Létrehoztam és a kinevezésemet követően eredményesen vezettem egy a világon szinte egyedülálló fertőző betegek számára teljesértékű szülészeti nőgyógyászati ellátást biztosító intézményt, ahol annak folyamatos működése közben a fertőző nők mellett egészséges nők és terhesek is egyidejű ellátást kaphattak a fertőződés veszélye nélkül. Munkatársaim szinte kivétel nélkül a klinikáról jöttek velem, és azóta is hálával gondolok szinte hibátlan, lelkiismeretes munkájukra, mely az intézményünk makulátlan hírét megalapozta. Ennek a munkának a keretében valósult meg többek között a magyar HIV-pozitív nők szervezett szülészet-nőgyógyászati ellátása és 2005 elejéig a nevemhez fűződik szinte az összes AIDS-beteg nő szülésének sikeres levezetése, melynek kapcsán egyetlen AIDS-beteg gyermek sem született.

dr_hamvas_ferenc_elteMunka mellett az ELTE jogi karán folytattam tanulmányaimat, melyeket 2002-ben fejeztem be.

19 éves sikeres működést követően az osztályom tevékenységét gazdaságilag finanszírozhatatlannak és szakmailag szükségtelennek ítélték, és 2005 január 1-én az osztályt bezárták és a munkatársaimat szélnek eresztették.

Én ekkor korengedményes nyugdíjazásomat kértem és magánpraxist kezdtem, melyet azóta is folytatok. Ambuláns betegeket csak itt áll módomban fogadni. Kórházi hátteremül a Szent István kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Onkológiai osztálya szolgál, itt vezetem a szüléseimet és operálom a betegeimet. 2008 októberében szerződést kötöttem a Budaörsi Egészségügyi Központtal, ahol az egynapos sebészeti ellátás keretei között lehetőségem van kisebb és közepes szülészeti-nőgyógyászati műtétek magas színvonalú műtéti ellátására.

dr_hamvas_ferenc-mandalaKb. 15 éve a hagyományos európai gyógyítómunka mellett – részben korábbi klinikai kutató- és eredményes stimulációs gyógyítómunkám nyomdokain – kezdtem el foglalkozni az alternatív gyógyítással és a komplementer medicinával, elsősorban a rezgésterápiával, kezdetben csak a mentális komputertechnológia /agytréning/ alkalmazásával. Ezt követően a biorezonancia-mágnesterápia, majd később a homeopátia segítségével számtalan olyan – nemcsak nőgyógyászati – beteg ember egészségének megmentésében és visszaadásában segédkeztem, akikről az orvostudomány klasszikus rendszere már lemondott. Ma a hagyományos szülészeti-nőgyógyászati praxis gyakorlása mellett, ha lehet, akkor műszerek és gyógyszerek nélkül, energia- és információterápia segítségét is igénybe véve próbálom meg a pácienseimet gyógyuláshoz segíteni, illetve rávezetni őket arra, hogy miként képesek hatásosan működtetni az öngyógyító mechanizmusaikat.

Miután vallom és hiszem a betegségek pszichoszomatikus eredetét, szoros együttműködésben dolgozom pszichológus-kineziológusokkal, ÉFT-tanácsadókkal, saját, esetenként személyre szabott homeopátiás készítményeket előállító természetgyógyásszal, radiesztétákkal, Hellinger-féle családterápiás szakemberrel, Vaszati-szaktanácsadóval, reflexológussal, speciális masszőrökkel, dietetikussal és gyógytornásszal. Közös eredményeink jelentősen képesek felülmúlni az átlagos orvosi tevékenységtől elvárható maximumot, és mindemellett úgy érzem, hogy a hagyományos orvosi kezelések mellékhatásainak kiküszöbölése révén ártalmára sohasem vagyunk a betegeinknek. Vallom, hogy a hagyományos gyógyszerek és a kés alkalmazása jelentős mértékben visszaszorítható, ha orvos és betege tisztában van az alternatívákkal alkalmazzák is azokat és kellő türelemmel valamint hittel képesek kivárni a pozitív hatásokat.